Топлофикация София е готова с първите фактури за новия отоплителен сезон,

...
Топлофикация София е готова с първите фактури за новия отоплителен сезон,
Коментари Харесай

Столичното парно пусна по-високите сметки за ноември

" Топлофикация София " е подготвена с първите фактури за новия отоплителен сезон, през който се чака клиентите да заплащат много по-солени сметки от предходната година.  Причината е, че цената на топлинната сила беше нараснала от 1 юли с решение на КЕВР с 40% по отношение на предишния отоплителен сезон. Това нарастване се компенсира отчасти от пониженото Данък добавена стойност на 9 на 100, само че въпреки всичко то ще окаже влияние върху месечните сметки, показват от столичната топлофикация.

Тази година отоплителният сезон стартира с 28 дни по-късно спрямо 2021 година и това е повода 55% от сметките на клиентите за ноември да са под 100 лева Доставената топлинна сила по отношение на ноември предходната година е с 21% по-ниско. По данни на Национален институт по метеорология и хидрология, регистрираната приблизително месечната температура за ноември тази година е 8,1 градуса, по отношение на 6,8 градуса през 2021 година, т.е. през 2022 година тя е била с 1,3 градуса по-висока.

Анализът демонстрира, че близо 55 % от битовите консуматори ще получат фактура за ноември на стойност до 100 лева. За съвсем 21 на 100 от клиентите цената ще е сред 100 и 150 лева, а за 2,9 % сметките са на стойност над 300 лева, показват от " Топлофикация София ".

Ноемврийските фактури са налични онлайн на toplo.bg, както в партньорските мрежи и в центровете за обслужване на клиенти, осведомят още от топлофикационното сдружение. Подробна информация за самостоятелното ползване клиентите могат да видят на 2-ра страница в известието към месечната фактура. Там е поместен и сравнителният разбор с предходния отоплителен сезон. Актуална информация за създадената топлинна сила се разгласява ежемесечно и на www.toplo.bg.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР